V I L L A  1

Een grote verscheidenheid aan vaak donkere kamers met hoge plafonds was de eerste indruk bij het bezoeken van deze vervallen monumentale woning in Diest. De opdracht was dan ook snel duidelijk, veel daglicht en ruimte voor een jong, groeiend gezin dat midden in de stad op zoek was naar een plek met veel groen.

Door de aanbouw aan de achterzijde te beschouwen als een schakel tussen de woning en de grote stadstuin, ontstaat er een ruimtelijke ervaring die de grenzen tussen binnen en buiten doet vervagen. De patio, precies geplaatst op de grens van oud en nieuw, versterkt dit gevoel en biedt onverwachte doorzichten.

Op de derde verdieping zorgt een rode zwevende trap voor de overgang tussen de bestaande kamers en de nieuwe slaapzolder.




De badkamer is ontworpen als een open plattegrond met losse objecten.