Peak Castle Derbyshire 1176

  • BESTAANDE TOESTAND

  • leefruimte met bestaande uitbouw

  • verschillende kleine kamers

  • geen samenhang

  • weinig daglicht

  • KOPPELEN

  • openbreken tussenmuren

  • VERBINDEN

  • voorzien van nieuw kastelement

  • één element voor alle ruimtes

  • functies herschikken

  • UITBREIDEN

  • achterzijde (zitkamer) uitbreiden

  • optimaliseren contact tuin met groot glasvlak

  • FUNCTIONALITEIT TOEVOEGEN

  • kastelement voorzien van functionele nissen

  • nissen koppelen waar mogelijk aan bestaande kozijnen

  • NIEUWE TOESTAND

  • zichtlijn dwars door woning

  • voorzien daglicht tot in midden woning

  • nissen zorgen enerzijds voor initmiteit anderzijds voor doorzichten

 

T H I C K  W A L L S

De verbouwing van het interieur van een woonhuis in Diest is gericht op het reorganiseren van ruimtes en de dagelijkse routine. Door al de functies te herschikken en onder te brengen in één verbindend kastelement ontstaat er een doorlopende ruimte die de verschillende elementen zacht in elkaar laat overvloeien.

Het kast element is tweeledig in zijn gebruik, enerzijds zorgt het voor veel praktische berg-
ruimte, anderzijds zijn er nissen in voorzien die zorgen voor intimiteit en daglichttoetreding.

plattegrond bestaand

plattegrond concept - thick walls

plattegrond nieuw

aanzicht nieuwe “muur” : kastelement


mogelijke toekomstige uitbreiding met garage en buitenruimte